dissabte, 14 de març del 2009

Chile Chico

Avui us escrivim des de Chile Chico, un petit poble d'uns 4000 habitants que fa frontera amb el poblet Los Antiguos, d'Argentina a pocs quilòmetres d'aqui. En concret estem a les instal·lacions de Radio Ventisqueros (102.10 FM), que no arriba més enllà del què donen les vistes, vaja que després del primer Cerro ja es perd la senyal! Però tot i ser una radio petita té unes instal·lacions de luju en una barraqueta de fusta... amb una connexió a internet que d'això no en té ni el nom (ens recorda als antics modems que tardàven minuts en carregar la pàgina). De fet, l'home que s'encarrega de les emissions és el propietari de l'hostal on ens hem allotjat aqueta nit i el mateix que ens portarà fins a Puerto Rio Tranquilo aquesta mateixa tarda.

Els darrers 10 dies hem recorregut molts quilòmetres, des de Puerto Natales (Chile) fins aqui, ens hem aturat a El Calafate, El Chaltén i Los Antiguos, tots ells a Argentina i finalment Chile Chico, ja a l'altre costat de la frontera. Això de canviar de pais és un catxondeo absolut, cada vegada que entrem a Xile hem de tirar tota la fruita i aliments no processats, canviar la manera de pensar en diners del pais i tornar a pensar com estàven els preus l'últim cop que erem a aquest pais, vaja... un embolic de números rondant-nos pel cap!

Hem arribat aquí després de 13h de bus des de El Chaltén amb parada d'una hora per esmorzar i una de retard esperant al bus + 1h d'espera al transfer per creuar la frontera + 1h parats a la frontera per les inspeccions d'aliments. En total, des de les 23h fins a les 17h de l'endemà!
A continuació us relatem les cròniques dels dos llocs de més interés dels últims dies: el Glaciar Perito Moreno i El Chaltén (i el seu entorn).