dissabte, 14 de març del 2009

PN Los Glaciares (Sud) - Glaciar Perito Moreno

Des de Puerto Natales vem agafar un bus fins a El Calafate, el poble més car de tot Argentina (com a mínim) i potser de tot amèrica del sud! Els preus eren desorbitats, a nivell europeu. Per sort només hi vàrem estar un sol dia i ens va servir de camp base per visitar el punt d'interès turístic de la zona: el majestuós glaciar Perito Moreno.

Veient els preus de tot plegat (bus per accedir-hi, entrada,...) vem decidir llogar un cotxe per un dia per anar a visitar la glacera i així poder arribar més aviat de les 8 del matí, hora en què comencen a cobrar entrada. Així també vem poder-ho veure sense multituds i aglomeracions. Al mateix hostal on ens allotjavem vàrem conèixer una parella de suissos (ell físic i ella "clown", molt guais tots dos) que van compartir el cotxe amb nosaltres i així ens va sortir més econòmic a tots plegats.

El glaciar és espectacular. Ja arribant i veient-lo des de lluny amb els primers raigs de llum es veia impressionant però en acostar-nos-hi encara era més i més gran i espectacular. Les vistes des de les passareles permeten veure'l de molt a prop però tot i això vem fer un tomb amb una barqueta per acostar-nos encara més a la vessant sud i veure la gelera des dels peus. Vem tenir la inmensa sort de veure un desprendiment de gel gegant quan estàvem ben a prop! (en tenim video però no el penjarem que si costa pujar una foto amb les connexions que tenim per aqui, no m'imagino la paciència que hauriem de tenir...)

El mateix dia que el vàrem visitar, vem agafar un bus direcció El Chaltén, punt d'accés al Fitz Roy, el Cerro Torre i un seguit de cims impressionants, no per la seva alçada sinó per l'espectacularitat de les seves formes i parets. Això ho detallarem en la següent crònica.