dimarts, 31 de març del 2009

Vaplaraiso

Molta gent ens havia recomanat aquesta ciutat com un destí ineludible per l'especial que és i l'ambient bohemi que hi ha. Després d'haver-hi passat dos dies podem confirmar que és una ciutat realment especial, que pot agradar-te o no, però que val la pena descobrir. A cadascú de nosaltres ens ha transmès sensacions una mica diferents, essent una ciutat força bruta, deixada i una mica faltada de l'ambient bohemi que tothom ens havia dit que hi trobariem. No obstant la ciutat és espectacular, envoltada de "cerros" (turons per tot arreu) i d'ascensors per poder-hi pujar i estalviar-se les pujades tremendes que tenen els carrers! Està tot ple de color, cases molt diverses totes de colors diferents.

Una de les coses més interessants que hi hem pogut trobar és la casa de Pablo Neruda, la Sebastiana. De fet és una de les 3 cases on va viure, però que (segons ens han dit) és la més bonica! I val molt la pena veure-la sobretot per la seva ubicació (a dalt d'un turó amb vistes a tota la ciutat, el mar, el port), un indret que sens dubte el deuria inspirar molt en els seus llibres. Cada racó de la casa decorat de manera ben especial, amb molta varietat d'objectes d'arreu del món!

Però bàsicament hem tingut poc temps per recórre-la i el temps no ha ajudat a trobar-li el seu màxim encant. Dels dos dies que hi hem passat, la boira ha estat present un dia i mig!

D'aquí bus nocturn de 7h fins a La Serena, el pròxim destí: el valle de Elqui.