diumenge, 1 de juny del 2008

Cursa de les 3 comarques (Alpens)

Això si que és un dia ben aprofitat! A les 6.15h del matí ja sona el despertador i el més curiós de tot és que no tinc son, això deu ser perquè he descansat be! El dia pinta xungo, mentre faig les últimes mandres al llit, sento com cau un bon diluvi al carrer. Sembla que serà una cursa passada per aigua! En 1/2 hora em passa a recollir el Ricard i marxem cap a Alpens. La cursa comença a 2/4 de 9, i anem amb temps per poder recollir el dorsal i començar-nos a mentalitzar. Només arribar a la plaça del poble ja trobem a l'Eva, que havia passat la nit a casa de la Núria (la coordinadora de Can Caralleu) i que l'havia acollit per estalviar-li una bona matinada! Recollim els dorsals i anem al cotxe a canviar-nos de roba. De moment no plou, però el cel està força gris, segurament ens mullarem i per això decideixo agafar el pack lite (així l'estrenaré) lligat a la cintura i em poso màniga llarga perquè fa fresqueta. També apareix el Joan, que havia arribat feia una estona i, per sorpresa nostra, apareix l'Arturo (company de pis del Juan) que no sabiem que estés inscrit (ni ell sabia que nosaltres ho estéssim). Només ens falten el Marc i l'Anna, que m'havien dit que també vindrien però no apareixen a les llistes, potser s'han desdit a última hora vist el temps, però m'extranya que el temps els faci tirar enrera!

Són les 8.30 i es dona la sortida, és una de les pitjors sortides que hem fet: estavem mig distrets i a una banda de la plaça, per tant, quedem pel mig del grup i comencem a ritme suau però aviat anem augmentant el pas. Només sortir del poble, trobem al Marc i l'Anna (quina il·lusió veure'ls) parats a la carretera amb el cotxe i és que no els han deixat passar els de l'organització. "Hem arribat tard" ens diuen i seguim corrent, i això que viuen a Ripoll, a tocar d'Alpens! No els veig en tota la cursa, a cap control i dedueixo que han marxat a entrenar per una altra banda.

La cursa és bastant ràpida, sobretot a l'inici, i amb molt fang per tot arreu. Tot i això, la cursa és molt bonica, sobretot destaco els corriols per on ens fan passar, plens de vegetació, i la humitat de la pluja caiguda durant la nit aixeca unes boires precioses. Quan arribem al punt més baix de la cursa, comença el patiment i vinga pujar! És aqui quan començo a recuperar posicions. Ja fa una estona que el Joan no em segueix i he seguir tot sol, al meu ritme! El somriure no se m'esborra de la cara, disfruto cada passa, cada respiració, motivat per cada aplaudiment de la gent que anima en cada racó. Quan arribo als avituallaments em refaig ingerint una mica de líquid.

La pujada que se'm fa més dura és un "falso llano" que si el faig caminant és una putada i si el faig corrent és pitjor! Un cop a dalt, encara toca pujar més, però ara no hi ha dubte: és tan dret que s'ha de fer caminant. És una pujada molt dreta que, degut al fang, has d'assegurar cada passa per evitar patinar enrera! Disfruto com un nen! La cursa està molt ben organitzada: molts avituallaments, tots els quilometres marcats amb cartells i també el canvi de cada comarca (passem per l'Osona, el Ripollès i el Berguedà).

Ara sí... arribo al punt més alt i queden 4km de baixada, molt tècnica, com a mi m'agrada! Baixo "cagant llets" ja que em sento amb forces i també esparonat perquè sento l'alè del corredor del meu darrera! Finalment no m'avança i acabo arribant a meta molt feliç perquè he fet un gran temps i he tingut molt bones sensacions, la cursa ha sigut excel·lent i el cel ha aguantat sense ploure!



Al cap d'una estona arriba el Joan, i darrera seu l'Arturo, el Ricard i l'Eva! El pobre Joan ha patit perquè li han agafat algunes rampes, l'Arturo, en canvi, se sent molt content per haver fet la seva primera cursa de muntanya d'aquest any, el Ricard també ho ha passat força malament, sobretot als darrers 4km que ha patit una bona "pajara" i l'Eva s'ho ha agafat com un entrenament. Però la cara d'esgotament que tenim, canvia de seguida quan veiem els entrepans de butifarra que ens esperen. Com diu el Ricard: "aqui a Osona, el bon plat està garantit".



També m'alegro molt quan veig arribar al Marc i l'Anna que finalment han decidit fer la cursa, tot i no estar inscrits! Després de recuperar forces i descansar de l'esforç de la cursa ens fan uns massatges, gentilesa de l'organització (això si que és vida!)... i tornem cadascú cap a casa seva!

El recorregut era de 25km i 1000m de desnivell positiu.
El podi masculí ha quedat així:

1r Toti Bes Ginesta 01:53:28
2n Lluis Rubio Marticella 02:00:47
3r Daniel Ballesteros Coma 02:02:09

El podi femení ha quedat així:
1a (24a) Laura Orgué Vila 02:20:33
2a (27a) Anna Comet Pascua 02:21:42
3a (51a) Cristina Bes Ginesta 02:36:22

Les nostres posicions han sigut:
11è Oriol Baró Fajula 02:11:58
37è Joan Ibañez Moreno 02:27:59
44è Arturo Escribano Marti 02:32:50
76è Ricard Cosp Trafí 02:44:59
123è Eva Cortiella Lazaro 03:10:54